Ліванські науковці розробили часник без запаху

 «Часник — чудова спеція, яка покращує смак багатьох страв. Особливо часто його використовують у східній кухні. Утім, часник має побічний ефект — неприємний запах, тому часто споживачі у ресторанах відмовляються від страв з ним. Та цю проблему вже розв’язано. Після шести років експериментів ліванська компанія Garlidoux розробила часник зі звичним смаком, але без неприємного запаху», — йдеться в повідомленні. Насправді, це не зовсім часник, а часникова паста. Вона не лише позбавляє від неприємного запаху, а й від інших побічних ефектів після вживання часнику, як-от неприємні відчуття у шлунку. «Ми розробили технологію, яка зводить до нуля побічні ефекти сирого часнику, зберігаючи на 100% форму, смак, смак, переваги сирого часнику. Відтепер сирий часник можна їсти, не страждаючи від наслідків неприємного запаху з рота, болю в шлунку, розладу травлення, спраги, будь-яких неприємних відчуттів, пов’язаних із сирим часником. Наша мета — отримати частку на світовому ринку часнику», — розповідає Халіл Абуррусс, генеральний директор Garlidoux. Крім того, нещодавно виробник часникової пасти отримав престижну міжнародну нагороду — Lausanne Index Prize у номінації «Кращий продукт 2021 року». З моменту отримання міжнародних нагород Garlidoux отримав десятки запитів від компаній з усього світу, які бажають розповсюджувати продукт. «Експорт продукту наразі є короткостроковою стратегією виробника», — підкреслив Халіл Абуррусс.

Джерело: Agravery.com